Nieuws

De 10e editie van IkPas Dry January

IkPas man wijst naar bord met biertje

Op 1 januari 2023 start de 10e editie van IkPas Dry January. Met IkPas drink je een maand geen alcohol om eens te kijken wat het met je doet. Je wordt je bewuster van de keuze die je kunt maken om wel of niet te drinken en je doorbreekt vastgeroeste patronen. Wij willen zoveel mogelijk Zeeuwen motiveren mee te doen met de campagne.

Meerdere Zeeuwse wethouders, burgemeesters en andere bestuurders doen mee met IkPas Dry January en geven hiermee het goede voorbeeld. Via diverse filmpjes doen ze een oproep naar de Zeeuwse inwoners om mee te doen met de campagne én zich hiervoor ook aan te melden. De komende weken verschijnen de verschillende filmpjes op de social media pagina van de betreffende gemeenten en ‘Laat ze niet (ver)zuipen!’. Vorige week stond er een IkPas oproep op het A58 scherm bij Heinkenszand.

Jack van der Hoek, burgemeester van Schouwen-Duiveland en voorzitter van de stuurgroep ‘Laat ze niet verzuipen!’ moedigt iedereen aan om mee te doen met IkPas Dry January: “Ik doe mee aan ‘IkPas’ omdat het goed is je af en toe te realiseren wat voor, al dan niet onbewuste, gewoontes je ontwikkelt bij het nuttigen van drank. En wat dit kan doen als voorbeeldgedrag naar onze jeugd, van wie de hersens kwetsbaar en in ontwikkeling zijn”.

Voordelen IkPas!
Voor veel mensen zal het wellicht lastig zijn om je glaasje te laten staan. Bedenk je dan dat IkPas je vele voordelen oplevert. Je doorbreekt vastgeroeste patronen en alcohol is niet meer vanzelfsprekend. Door IkPas voelt 62% zich fysiek fitter, slaapt 55% beter en verliest 32% gewicht. Daarbij geef je ook nog eens het goede voorbeeld aan de jongere generatie. Tijdens de IkPas periode ontvang je tips, artikelen, recepten en kun je badges verdienen; alles om de uitdaging te volbrengen.

Aanmelden
Wil je ook meedoen? De inschrijving voor IkPas Dry January 2023 is nu geopend! Dry January start 1 januari 2023 vanaf 12.00 uur. Meer informatie vind je op www.ikpas.nl

Ja, ik meld me aan!