Actueel

Nieuws

GIF theatervoorstelling

GIF is een theatrale tekstlezing over jongeren en onverantwoord alcoholgebruik. Maar ook over ouders die denken dat het zo'n vaart niet zal lopen. GIF is bedoeld voor jongeren vanaf 13/14 jaar en voor hun opvoeders. 
Volledig nieuwsbericht
Nieuws

NIXzonderID in de gemeente Borsele 

 De gemeente Borsele riep sportverenigingen, supermarkten en horeca op om deel te nemen aan de ‘NIXzonderID’ actie. Om dit kracht bij te zetten kregen zij allemaal een pakket met NIX18 materialen. Burgemeester Dijksterhuis vertelt meer over de actie.
Volledig nieuwsbericht
Nieuws

Koningsdag

Koningsdag! Met de boodschap 'En Verder NIX' herinneren we ouders eraan dat het belangrijk is om duidelijke afspraken te maken met hun kinderen.
Volledig nieuwsbericht
Nieuws

Ouderavond 'Onder Invloed'

Theatergroep PlayBack, GGD Zeeland en LZNVZ bieden op 26 januari 2022 de online thema-avond Onder Invloed aan. Een feest der herkenning, maar bovenal een relevante ouderavond gericht op effectieve communicatie tussen ouders en hun pubers.
Volledig nieuwsbericht
Nieuws

Wel zo sportief!

Sport is het leukst als iedereen sportief is. Laten we de lijnen van het veld doortrekken naar de kantine en sportief gedrag meenemen! Sportverenigingen kunnen vanaf nu gratis het NIX18 sportpakket met kleurrijke materialen bestellen.
Volledig nieuwsbericht
Nieuws

En verder NIX!

Nu we met z’n allen steeds meer mogen en de samenleving steeds meer opengaat, is het belangrijk om allemaal weer scherp te zijn op de gezondheid van onze jongeren.
Volledig nieuwsbericht
Nieuws

Deze zomer (thuis) ook NIX!

De zomervakantie is weer begonnen. Ondanks het een bijzondere zomer zal zijn, blijft het een periode waarin pubers - meer dan anders - worden blootgesteld aan verleidingen, waaronder (thuis)feestjes en alcohol.
Volledig nieuwsbericht
Nieuws

Nieuwe interventie OE IS'T?!

De nieuwe interventie voor de doelgroep 18 – 24 jaar is inmiddels vijf keer uitgevoerd, onder andere tijdens de Nacht van de Nacht in Middelburg, op de kermis in Terneuzen en op een studentenfeest in de Timmerfabriek in Vlissingen.
Volledig nieuwsbericht
Nieuws

Lancering campagne OE IS'T?!

Zeeland start vanaf 21 september met de campagne ‘OE IS’T?! om overmatig alcoholgebruik tegen te gaan. Vanuit het idee dat als we elkaar eens vaker vragen hoe het gaat, we verantwoorder kunnen genieten van alcohol.
Volledig nieuwsbericht
Nieuws

NIX zonder ID

Van 23 mei tot 2 juni is de landelijke actie NIXzonderID. Deze periode wordt extra aandacht gevraagd voor het spontaan tonen van het ID door jongeren en de leeftijdscheck door verkopers van alcohol en tabak.
Volledig nieuwsbericht
Nieuws

IkPas: zet je alcoholgebruik op pauze

Wil jij fris de lente in gaan, je fitter voelen, beter slapen en misschien wat afvallen? Ga dan de uitdaging met jezelf aan en drink in maart 40 dagen geen alcohol! Door mee te doen, doorbreek je jouw gewoontegedrag en leer je beter ‘nee’ zeggen.
Volledig nieuwsbericht
Nieuws

Feestdagen van NIX

De feestdagen zijn weer in aantocht. Gezelligheid! En daarbij hoort minstens goede wijn, bier en champagne. Of toch niet? Het is normaal dat jongeren niet drinken tot hun 18e jaar. Ook bij het kerstdiner en oudejaarsavond.
Volledig nieuwsbericht