Nieuws

Ik pas nu, wanneer pas jij?

Oudere vrouw bij glasbak zegt: Ik pas nu!

Dry January zit er alweer op. Maar de IkPas-campagne gaat nog even door. In 2024 duurt de campagne niet één maand maar een heel jaar. Dit jaar gaat de campagne over het 'NU-moment'. 

Of het nu gaat om een uitdagend moment in de sportschool, een ochtend na een nachtje uit, of tijdens een belangrijke levensgebeurtenis, iedereen ervaart zo'n NU-moment. Het moment waarop het besef doordringt dat het tijd is om een alcoholpauze in te lassen. Dit jaar draait dus alles om de vraag: "Wanneer zet jij je alcoholgebruik op pauze?"

Inzicht en Bewustwording 
De landelijke campagne richt zich op het vergroten van het bewustzijn rondom het eigen alcoholgebruik. Door het herkennen en omarmen van NU-momenten, worden mensen in Zeeland aangemoedigd om bewustere keuzes te maken over hun drankgebruik.

Toegang tot ondersteuning van IkPas 
Deelname aan IkPas betekent toegang tot een breed scala aan online hulpmiddelen en ondersteuning. Deelnemers ontvangen waardevolle tips, motiverende artikelen, gezonde recepten en badges voor hun prestaties. Dit alles is ontworpen om mensen te helpen bij het herkennen van hun NU-moment en het volhouden van hun voornemen. Wil je de uitdaging aangaan en ontdekken of je jouw alcoholgebruik op pauze kunt zetten? Je kan starten wanneer je wil door je aan te melden via ikpas.nl

IkPas Zeeland 
In Zeeland is een IkPas kalender ontwikkeld waar elke maand een Zeeuwse inwoner te zien is die het alcoholgebruik op pauze zet. Deze Zeeuwse deelnemers geven in hun eigen kalendermaand aan waarom ze passen en aan wie ze het stokje doorgeven. De kalender is zichtbaar op de social media kanalen en website van ‘Laat ze niet (ver)zuipen!’. Wil je laten horen wanneer en waarom je past? Geef je naam, de maand en de reden van passen door via info@czwbureau.nl