Nieuws

IkPas: zet je alcoholgebruik op pauze

Wil jij fris de lente in gaan, je fitter voelen, beter slapen en misschien wat afvallen? Ga dan de uitdaging met jezelf aan en drink in maart 40 dagen geen alcohol! Door mee te doen, doorbreek je jouw gewoontegedrag en leer je beter ‘nee’ zeggen. 40 dagen geen alcohol drinken zorgt er ook voor dat je op lange termijn minder drinkt. Schrijf je in via www.ikpas.nl en doe vanaf 6 maart mee.

Waarom zou ik het doen, 40 dagen niet drinken?
Nederlanders zijn steeds meer gewend geraakt om bij meer gelegenheden, dus vaker in de week te drinken; voor of tijdens het eten, als slaapmutsje, na afloop van congressen. Een poosje geen alcohol drinken is een bewezen effectieve manier om eens stil te staan bij je alcohol gewoonten en aan den lijve te ondervinden wat alcohol met jou doet. Het is alsof je de resetknop induwt en met een schone lei begint. IkPas maakt je bewust van de rol van alcohol in je leven en daarnaast geef je een goed voorbeeld aan de jeugd, de NIX18-generatie.  
Deelnemers van voorgaande edities voelden zich tijdens IkPas fitter en scherper, sliepen beter, vielen af en hadden een betere huid. Bovendien bleek dat deelnemers zes maanden na deelname nog steeds minder alcohol dronken dan voor hun deelname.

Wat is IkPas?
IkPas is de beweging in Nederland voor tijdelijk geen alcohol drinken. Bijna elk land heeft wel een soortgelijke actie: denk aan Dry January in Engeland en OcSober in Australie. Allen hebben ze een soortgelijke insteek: een fris begin van het nieuwe jaar en de uitdaging met jezelf aangaan. De benaming ‘IkPas’ is positief bedoeld om kort en krachtig een antwoord te hebben in situaties waar alcohol wordt aangeboden.

Wanneer?
De 40-dagen actie loopt van woensdag 6 maart tot en met zondag 14 april 2019. 

Aanmelden kan via www.ikpas.nl.