Nieuws

Minder alcohol drinken met Maxx app

Wil je zelfstandig minderen of helemaal stoppen met alcohol drinken? De Maxx app ondersteunt je op een positieve en praktische manier! Maxx helpt je bij de voorbereiding van situaties waarin jij het lastig vindt om niet (te veel) te drinken en je aan je MAX te houden!

De Maxx app is ontwikkeld door het Trimbos-instituut en wordt gratis aangeboden via de Apple App Store en Google Play Store. De app is bedoeld voor iedereen ouder dan 18 jaar die zijn of haar leefstijl wil verbeteren door minder alcohol te drinken.

Wie gezondheidsproblemen wil verminderen, fitter wil worden, beter wil slapen en beter op gewicht wil blijven vindt in Maxx een nuttig hulpmiddel. Maxx is ook geschikt voor wie tijdelijk, bijvoorbeeld een maand, wil stoppen met drinken en voor mensen die al gestopt zijn en dit willen volhouden.

Niet voor mensen met alcoholverslaving
Maxx is niet geschikt voor mensen met een alcoholverslaving die last krijgen van ontwenningsverschijnselen wanneer ze stoppen met drinken. Voor hen blijft professionele begeleiding van een huisarts of instelling voor verslavingszorg noodzakelijk.