Nieuws

T.C. Hontenisse uitgeroepen tot Zeeuwse club van NIX

T.C. Hontenisse nemen de prijs in ontvangst

Nog steeds kunnen 4 op de 5 jongeren onder de 18 jaar alcohol krijgen in de sportkantine. De NIX18-campagne kwam hiervoor in actie. Het moet niet kunnen dat jongeren onder de 18 jaar alcohol in de sportkantine kunnen drinken. Zes deelnemende clubs maakten kans op een bedrag van €750 euro dat te besteden is aan sportmateriaal naar keuze. Om de sportclubs te stimuleren om deel te nemen, voegde de Zeeuwse Alcoholcampagne ‘Laat ze niet (ver)zuipen!’ een Zeeuwse prijs aan de campagne toe. Zeeuwse sportclubs konden nog eens extra kans maken op een bedrag van € 150 euro. Om deel te kunnen nemen moest een sportclub het NIX18 pakket bestellen, de kantine transformeren in een club van NIX en dit delen op social media. De winnaar van de Zeeuwse actie is T.C. Hontenisse.

T.C. Hontenisse is een tennisclub in Kloosterzande. Ze hebben gezondheid hoog in het vaandel staan en zijn bezig met de JOGG TeamFit-aanpak om een Gezonde Sportkantine te krijgen. De tennisclub deed mee met de actie en versierde de sportkantine met materialen van NIX18 en deelde hiervan een bericht op Facebook. ‘Laat ze niet (ver)zuipen’ kwam persoonlijk langs om de prijs te overhandigen aan Barbara Everaard, bestuurslid jeugd.

“We zijn heel blij met deze prijs en gaan het bedrag besteden aan een nieuw tennisnet voor de jeugd.”, aldus Barbara Everaard.

Burgemeester Ilona Jense-van Haarst van de gemeente Hulst reageert positief op het nieuws dat een vereniging uit haar gemeente de prijs won. “Het is hartstikke goed dat ook sportclubs hun verantwoordelijkheid nemen. Geen alcohol onder de 18 jaar, dat is de boodschap. En die moeten we samen uitdragen. Complimenten aan T.C. Hontenisse!”

De landelijke winnaars worden door de initiatiefnemers van NIX18 bekend gemaakt.

Bestuur Hontenisse blij met de cheque