Nieuws

Uitreiking hoofdprijs vlogwedstrijd

Vrijdag 9 november is de hoofdprijs aan de winnaars van de Zeeuwse vlogwedstrijd ‘Alcohol en jongeren = geen goede mix!’ overhandigd. Drie tweedejaars scholieren van het Goese Lyceum Oranjeweg in Goes wonnen een cheque van € 3.000,- voor hun school om te besteden aan een optreden van een bekende artiest tijdens een schoolfeest.

Alcohol en jongeren = geen goede mix!
De afgelopen periode hebben tientallen Zeeuwse tweedejaars scholieren van het Voortgezet Onderwijs meegedaan met de vlogwedstrijd ‘Alcohol en jongeren = geen goede mix!’. De scholieren konden kiezen uit onderwerpen zoals ‘alcohol & de hersenen’, ‘bingedrinken’ of ‘alcohol en agressie’. Uit de ingezonden vlogs is een top 3 geselecteerd waarop iedereen via social media kon stemmen. Mette, Kiara en Karin van het Goese Lyceum locatie Oranjeweg in Goes werden eerste. Zij maakten een mooie vlog over alcohol en de hersenen en comazuipen. Naast de gewonnen cheque voor hun school, kregen zij een all inclusive VIP avond tijdens de Frizzz party in Heinkenszand op 19 oktober jl. Daar hadden ze ook een meet & greet met de Nederlandse artiest Famke Louise.

Voorlichting risico’s alcoholgebruik
De vlogwedstrijd is georganiseerd door Indigo Preventie en ‘Laat ze niet (ver)zuipen!’. Met de vlogwedstrijd worden jongeren actief betrokken bij de voorlichting over de risico’s van alcoholgebruik op jonge leeftijd. Door het gebruik van smartphones en het maken van vlogs, wordt er zoveel mogelijk afgestemd op de belevingswereld van jongeren en worden zij actief betrokken. De vlogwedstrijd is onderdeel van het landelijk preventieprogramma ‘De gezonde school en genotmiddelen’ (DGSG).