Nieuws

Help, mijn kind is een puber!

Hoe zorg ik ervoor dat mijn puber veilig met seks om gaat? Wat doe ik met mijn puber die somber is en het leven niet meer ziet zitten? En wanneer is het gamegedrag van mijn puber zorgelijk? Wat doe ik als ik een zakje wiet vind onder het kussen van mijn puber? En welke regels kan ik stellen over alcohol en roken?

Wilt u antwoord op al deze vragen en meer? Praat u hier graag over mee via een live chat? Vanaf 25 mei 2021 worden er vier afleveringen van de online talkshow ‘Help! Mijn kind is een puber!’ uitgezonden. Speciaal voor ouders en verzorgers van opgroeiende pubers in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar, live te volgen vanuit uw eigen huiskamer!

Hieronder kunt u zich aanmelden voor de afleveringen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. 
We gaan vertrouwelijk met uw gegevens om en u kunt de talkshow desgewenst volgen met een eigen gekozen naam.

 

 

logo ggd

25 mei 2021, 19.30 uur: Aflevering 1 - Seksualiteit & relaties
KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN VOOR AFLEVERING 1


Deze aflevering staat in het teken van seksualiteit en relaties. Verliefdheid, relaties en verliefdheid zijn belangrijk in het leven pubers. Soms heeft het grote impact op hen. Hoe ziet de rol van een ouder er uit als het gaat om seksualiteit & relaties? Wat kan je wel of juist niet doen of zeggen?

Ook seksuele diversiteit komt aan bod. Hoe ga je er bijvoorbeeld mee om als je vermoedt dat je puber worstelt met gevoelens van homoseksualiteit? Wat als je zoon of dochter uit de kast komt als transgender?

Een jeugdverpleegkundige van GGD Zeeland zit als expert aan tafel en beantwoord alle vragen. Daarnaast zit er een ouder in de studio die haar ervaringen deelt.
 

1nul1

1 juni 2021, 19.30 uur: Aflevering 2 - Social media en gamen 
KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN VOOR AFLEVERING 2 


Deze tweede aflevering staat in het teken van de online leefwereld van jongeren. Tegenwoordig zijn smartphones, sociale media en gamen haast niet meer weg te denken uit ons leven, en vaak al helemaal niet uit het leven van pubers.

Weet u bijvoorbeeld hoe u kunt herkennen wanneer uw puber té veel op zijn of haar smartphone zit? En hoeveel is té veel eigenlijk? Vandaag krijgt u hier eindelijk een antwoord op!

Twee preventiewerkers van 1NUL1 zitten als experts aan tafel en beantwoorden alle vragen.
 

1nul1

8 juni 2021, 19.30 uur: Aflevering 3 - Genotmiddelen 
KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN VOOR AFLEVERING 3


Deze aflevering staat in het teken van genotmiddelen. Oftewel: roken, blowen en alcohol. Hebben we als ouder allemaal niet het dilemma over of je je puber nu wel of niet een slokje mag laten drinken? En wat kan je beter wel en beter niet doen als je merkt dat je kind drug gebruikt? Over dit, en nog veel meer gaan we het hebben tijdens deze aflevering van de online talkshows 'Help! Mijn kind is een puber!'.

Twee preventiewerkers van 1NUL1 zitten als experts aan tafel en beantwoorden alle vragen. Daarnaast zit er een ouder in de studio die haar ervaringen deelt.
 

113

15 juni 2021, 19.30 uur: Aflevering 4 - Stress, somberheid en suïcidaliteit 
KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN VOOR AFLEVERING 4

Jongeren ervaren tegenwoordig steeds meer druk. Vooral druk om te presteren en sociale druk. Denk aan de invloed van sociale media en de druk om de schoolprestaties hoog te houden. Dit kan leiden tot stress, somberheid en soms zelfs tot suïcidaliteit. Hoe ga je hier als ouder mee om? Wat zijn de rode vlaggen waar je op kan letten? Deze aflevering biedt ouders handvatten om vroegtijdig stress, somberheid en suïcidaliteit te signaleren bij hun pubers.

Een jeugdverpleegkundige en professional vanuit 113 Zelfmoordpreventie zitten als experts aan tafel en beantwoorden alle vragen. Daarnaast zit er een ouder in de studio die haar ervaringen deelt.