Horeca
Geen 18? Geen alcohol! Ook niet in de horeca!
De verstrekkers van alcohol spelen een grote rol bij de verkrijgbaarheid van alcohol. Op een zonnige zomeravond aan het terras bij een strandpaviljoen of na de voetbalwedstrijd een biertje in de kantine. Het is de taak van de alcoholverstrekkers om geen alcohol aan minderjarigen te verstrekken.
Vanuit 'Laat ze niet (ver)zuipen!' worden regelmatig naleefonderzoeken uitgevoerd. Tijdens deze onderzoeken gaan mistery shoppers op pad en proberen alcohol te kopen. Deze shoppers zijn zelf altijd 18 jaar of ouder. De verstrekker heeft de wettelijke verplichting om te vragen naar een identiteitsbewijs als de koper nog geen 25 jaar is.
Ook stimuleert 'Laat ze niet (ver)zuipen!' sportclubs om hun alcoholbeleid op orde te hebben. Zo zijn er standaard beleidsstukken te verkrijgen die als voorbeeld gebruikt kunnen worden en wordt de IVA training aanbevolen voor barvrijwilligers.
Wanneer de Zeeuwse horeca op zoek is naar informatie en ondersteuning staat het team van 'Laat ze niet (ver)zuipen!' paraat.